geen

Bijzonderheden:

Wedstrijd om de tweede plaats

Wedstrijdverloop:

Na de zwaarbevochten gewonnen derby van vorige week tegen Herovina (2-3) hadden we ons bovenin gemeld op de derde plek met Tricht op de tweede plek en maar 1 puntje voorsprong. Vandaag was het dus een wedstrijd om de tweede plek. Daar de wedstrijd van het eerste niet door ging en wij wat twijfel gevallen hadden konden we gelukkig gebruik maken van de diensten van Mark, Rick, Ryan en Jente. We hadden vandaag weer een scheidsrechter van Scheidsrechterhuren maar die zijn dit seizoen nog nooit komen opdagen dus Anton was als back up geregeld en zoals verwacht moest hij idd onze wedstrijd fluiten. Onze vlagger was ook verhinderd maar gelukkig was Kevin bereidt om de vlag op te pakken. Het weer was guur met een sterke koude wind.

We hadden afgesproken om vanaf minuut 1 er dicht op te zitten en snel de voorhoede op te zoeken met de snelle Ryan en Mark. Meteen al in de 2de min kon ik de eerste kans voor Vuren noteren. Maarten wist Rick in te spelen op het middenveld en die kon met zijn linkerbeen de bal aan de rechterkant gevaarlijk voorgeven op Mark die meteen op doel schoot maar net naast ging. Niet veel later in de 10de min werd Ryan diep gestuurd aan de zijkant en die kon langs de achterlijn naar binnen trekken en op doel schieten. De keeper wist hem met zijn voet tegen te houden waardoor deze in de voeten van Mark kwam die op de rand van de 5m stond. Die schoot meteen maar zijn schot ging net over. Mooie aanval en deze had er eigenlijk wel in gemogen. We bleven in de organisatie spelen met de kijk naar voren en dat leverde in de 12de min een vrije trap op rond de 16 meter. Sjors ging achter de bal staan maar zag zijn inzet net over gaan. 2 minuten laten kon Luuk opstomen vanuit achterin en die zag Mark vertrekken. Hij gaf een steekbal waardoor Mark achter de verdediging vandaan kon komen, die schoot de bal langs de uitkomende keeper maar zijn schot was net iets te zacht waardoor een verdediger de bal bij de tweede paal nog net kon weghalen voordat deze binnen zou rollen.  In de 23ste min werd Mark ingespeeld op randje 16 en draaide weg. Hij werd onderuit gehaald en er werd gefloten voor een overtreding. Ik dacht nog even kort aan een penalty maar Anton legde hem (terecht) er net buiten.  Hij lag lekker voor een linkspoot dus Rick ging achter de bal staan. Hij wist de bal laag langs de muur te krijgen maar helaas recht op de keeper af. We waren 23 minuten in de wedstrijd en hadden toch al aardig wat kansen weten te creëren. Tricht had tot die tijd nog weinig in de speekwoordelijke melk te brokkelen. Echter in de 25ste minuut ging het toch bijna mis. Tricht zette een aanval in die door ons weg gewekt kon worden. Echter door wat gerommel achterin met ballen tegen elkaar aanschieten kwam er opeens een speler van Tricht vrij uit de kluts en kon zo op Jacco af lopen om de 0-1 binnen te schieten. Jacco kwam goed uit en wist de poging om de bal langs hem te krijgen te kraken. Jente kwam ook al terug gesprint en die wist vervolgens de bal weg te werken. Dat zou je net zien 30 min beter en dan toch 0-1 achter komen. We moesten ons toch zien te belonen met een goal voor rust. Dit kwam gelukkig niet veel later. Mark zakte iets uit de spits en kreeg de bal ingespeeld, die draaide en zag Ryan een loopactie maken om achter de verdeiging uit te komen. Mark lopte de bal zo met een boogje over de verdediging heen, de keeper twijfelde om uit te komen en deed dit half, Ryan liet de bal een keer stuiteren en schoot vervolgens de val met een boogje over de keeper heen. Goeie bal van Mark en goed gelopen en afgemaakt door Ryan. Eindelijke de verdiende 1-0. We bleven de wedstrijd controleren en de duels winnen. Net voor rust resulteerde dit nog in een laatste kans. Rick kreeg de bal aan de rechterkant en zag Sjors aan de andere kant diep gaan. Hij opende de bal met zijn linkerbeen zo schuin over de verdediging heen waar Sjors de bal in de 16 kon aanemen. De keeper maakt zijn goal klein door uit te komen en kon hierdoor de inzet van Sjors nog maar net pareren tot een corner. Was toch weer een goeie redding van hun keeper. De corner werd door Sjors bij de tweede paal op het hoofd van Luuk geschoten en die kopte de bal weer richting de penalty stip. Daar onstond een rommeltje en er werd nog een schot (volgens mij van Maarten) tot weer een corner verwerkt. Hier kwam niks uit. Anton had zin in een warme thee en floot af. Beetje jammer dat het lauwe ranja was J.

We hadden een goeie eerste helft gespeeld waar we veel kansen hadden gecreerd en weinig hadden weg gegeven. Er waren uiteraard wel verbeterpunten. We speelde toch nog te snel de hoge bal naar voren en sloegen te vaak het middenveld over. In de tweede helft hadden we de wind tegen dus hoge ballen zouden niet ver komen. Ook moesten we nog wat rustiger aan de bal zijn waardoor we onnodig balverlies konden voorkomen. Ook de tweede helft begonnen we sterk. Meteen in de 47ste min werd Mark ingespeeld en die draaide naar ander kant en zag Rick diep gaan. Met een goeie bal wist hij Rick in de loop te bereiken en die kon zo schuin de 16 binnen lopen op de keeper af. Hij probeerde de bal in de verre hoek te schieten maar weer wist hun keeper met een voetje de bal uit het doel te houden. Ryan liep in het midden ook helemaal vrij dus als hij de bal het afgegeven dat had Ryan hem zo binnen kunnen lopen. Maar vanuit zijn positie kan ik hem niet kwalijk nemen om zelf te schieten. Was gewoon weer een goeie redding. 2 min daarna een goeie hoge voorzet van Luuk die door Mark maar net werd overgekopt. We waren op zoek maar de 2-0 en in de 50ste min zou deze dan ook vallen. Sjors die verlegde het spel maar de ander kant waar Mark aan de rechterkant de 16 was binnen gelopen. Die kopte de bal goed richting de penaltystip waar Ryan kwam inlopen en die schoot de bal in 1x direct binnen. Weer een wonderschone aanval en goed afgemaakt. 2-0 voor Vuren. We waren goed op stoom en bleven naar voren spelen. Nick kwam in de ploeg voor Dico waardoor Mark op 10 kwam te staan en Nick in de spits.  In de 59ste min een goeie voorzet bij de tweede paal waar Rick kwam aangsprint op de bal binnen te tikken. De keeper kwam daar echter ook aan en dat resulteerde in een botsing tussen de keepr en Rick waarbij de keeper op de knie van Rick viel terwijl zijn voet vast stond in het gras. Meteen gebaarde de keeper dat er verzorging moest komen en Rick schreeuwde het uit van de pijn. Het was al snel duidelijk dat ik met mij waterzak en natte spons hier weinig voor kon betekenen. Vervolgens hebben we in het publiek assistentie gevraagd of er iemand EHBO of psysiotherapeutische kennis had. De vader van Maarten bood aan om te kijken als BHV-er en toen we Rick van het veld hadden gedragen en in het verzorginghoek hadden ondergebracht kregen we gelukkig ondersteuning van Ryan van Wijk en zijn vader. Die hadden toch net wat meer medische kennis dan ik. Gelukkig was er niks gebroken maar testen moeten nog uitwijzen wat de schade is aan zijn kniebanden. Laten we hopen dat het meevalt. In de tussentijd werd er doorgevoetbald maar dat heb ik niet meegemaakt dus kan daar ook niks van noteren. Toen ik weer terug was stond het nog steeds 2-0 en Wesley was voor Rick in de ploeg gekomen. In de 72ste min een goeie steekbal van Mark vanuit het middenveld op de diep lopende Ryan. Die kon 1 op 1 op de keeper af op zijn hattrick binnen te schieten. Echter door het slechte veld stuiterde de bal op waardoor hij de bal net te ver voor zich uit speelde waardoor de keeper nog kon uitkomen om de bal tegen te houden. Jammer een hattrick had toch leuk geweest. In de laatste minuten werd het rommelig. Het veld werd lang en Tricht werd haastig. Hierdoor konden wij de bal vaak snel weer veroveren. In de 75ste min nog een vrije trap van Stefan die de 16 in werd geschoten en wederom was het Mark die boven iedereen uit kwam maar weer over kopte. Casper en Ryan gingen vervolgens van het vekld af voor Julien en Mats. Wij kwamen verder niet meer in gevaar en creerde zelf nog 2 kansen. Mark zette met een voorzet nog Julien voor de keeper maar zijn schot ging naast. Ook Mark wist in de 88ste min nog op te lopen en die wist Nick te bereiken maar zijn schot ging vanaf randje 16 maar net over. Als Julien in de laatste min de bal nog iets beter had geraakt op Nick dat had Nick er ook nog 1 kunnen maken. Anton liet vervolgens iets langer door spelen ivm de blessure behandeling maar Luuk wist 2x achter elkaar nog de bal weg te werken achterin voordat Tricht gevaarlijk kon worden. Uiteindelijk floot Anton af.

Dit was een puik potje mannen! Een echte teamprestatie. Iedereen heeft erg hard gewerkt en zowel verdedigd en aanvallend stonden we goed. Julien heeft de beker voor man van de wedstrijd aan Ryan uigereikt en in de app waren de meeste stemmen deze week voor Mark en daarna voor Ryan en Maarten. Ik wil Anton nog bedanken voor het fluiten, bijna foutloos J en ook Ryan van Wijk voor zijn ondersteuning bij de blessure van Rick.
Door deze overwinning zijn we over Tricht heen gegaan en staan we nu netjes op de tweede plek met maar 2 punten achterstand op de nummer 1. Je gaat er bijna in geloven J. Ook na de wedstrijd was het weer ouderwets gezellig met een kratje van de jarige Sjors en een kratje van de club en de nodige pilsje in de kantine. Ook de mic werd weer eens gebruikt door Mark en Maarten. Met ze alle mee zingen op kut nummers blijft toch altijd lekker.  Het is eigenlijk jammer dat we nu weer vrij zijn want we zitten in een lekker flow. Er staan nog wel wat pittige potjes op het programma maar we hebben pas 1x verloren dit seizoen. Laten we wel lekker met ze alle blijven trainen of deze vibe vast te houden en als we zo door gaan dan moet de nacompetitie en de partybus toch zeker haalbaar zijn.