geen

Bijzonderheden:

eerste competitie wedstrijd

Wedstrijdverloop:

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De competitie ging weer beginnen. Na een goeie voorbereiding met wisselende resultaten konden we ons nu gaan meten met tegenstanders van ons eigen niveau. We wisten wel dat het meteen een pittige potje zou worden aangezien Schelluinen 2 vorige jaar eigenlijk kampioen zou worden in hun competitie als de Corona niet was doorgezet (van horen zeggen). De verwachting is dan ook dat hun dit seizoen bovenin zullen gaan meedraaien in onze huidige competitie. Maar dan kan je ze maar meteen in het begin tegenkomen. Uitgaande van onze eigen kwaliteit gingen we met vertrouwen dit potje tegemoet met een goeie selectie. Het deed ons ook goed dat Sjors, die vorige geblesseerd raakte bij het eerste en na heel de zomer hard gewerkt heeft om weer fit te worden, bij ons ging aansluiten om wedstrijdritme op te doen. Hij wilde veel lopen en dan heeft hij geweten ook. Op dat vlak missie geslaagd. Het was een mooie middag met veel zon wat lekker was voor de staf maar erg warm voor de spelers.

Normaal zijn we in het begin van de wedstijd de eerste 10 min een beetje zoekende. Maar afgelopen zaterdag begonnen we scherp wat meteen resulteerde in een corner voor ons in de 4de min. Pascal gooide de bal goed in de 16 waar Bart en Mark naar toe sprongen en uiteindelijk door Mark maar net werd over gekopt. Schelluinen probeerde daarna op te bouwen maar die werd al snel door ons onderschept waardoor Mark in de 6de min Dico diep kon steken en Dico op weg was om 1 op 1 met de keeper te komen. Helaas werd deze afgevlagd voor buitenspel. 2 minuten later hadden we echt op 0-1 moeten komen. Zag niet goed hoe het tot stand kwam maar opeens liep Dico met de bal alleen op de keeper af en Mark liep naast hem. Geen verdedigers in de buurt en 2 man richting doel. Helaas zag Dico niet dat Mark naast hem liep en ging dus voor een schot. Dit schot was dermate slapjes en recht op de keeper dat het schot tegen de benen van de keeper ging. Dit hadden we gewoon moeten uitspelen en op 0-1 moeten komen. In de 12de min werd Devin aan de zijkant diep gestuurd en rende richting de achterlijn. Hij keek goed en gaf een goeie hoge voorzet bij de tweede paal waar Dico goed positie had gekozen en in kwam lopen en kopte de bal maar net een paar cm naast de paal/kruising. Goeie aanval maar weer net niet. Schelluinen begon weer met opbouwen en dit keer kwamen ze er wel goed doorheen wat hun in de 14de min het eerste kansje opleverde. Aan de zijkant kwamen ze met hun snelle middenvelder door en kwam uiteindelijk combineren naar binnen en probeerde met een schot de lange hoek te bereiken. Gelukkig ging deze, volgens Jacco, toch nog ruim naast. Schelluinen kwam iets beter in de wedstrijd. Ze hadden al vaker de lange bal of diep bal gehanteerd maar zowel Stefan, Jente of Jacco stonden goed opgesteld om deze onschadelijk te maken zodat er geen gevaar was tot dan toe. In de 20ste min werd er goed door hun gecombineerd en werd de bal naar hun spits gestoken. Onze centrales waren weg maar doordat Bart goed naar binnen kwam en Jacco goed uit zijn doel liep werd ook deze aanval uiteindelijk geneutraliseerd. Wij bleven toch lichtjes de overhand houden met een aantal goeie omschakelingen maar doordat de laatste bal elke keer net te hard was of doordat de eerste balaanname net te ver van de voet stuiterde of miscommunicatie qua looplijnen resulteerde dat niet in grote kansen. De ideeën waren vaak wel goed. In deze periode ging het spel aan beide kanten heen en weer zonder grote kansen voor beide ploegen. Hierdoor moest er wel veel gelopen worden in de warmte. Het zag ernaar uit dat we met 0-0 de rust in zouden gaan. Maar net toen we op de bank tegen elkaar zeiden; het gaat best lekker zo, we geven niks weg en aardig wat kansjes of bijna kansjes. Kwam Schelluinen met een aanval aan de linkerkant waar de bal aan de zijkant terecht kwam, iets naar binnen trok en uit een onmogelijk hoek en afstand de bal opeens op doel schoot zo over Jacco heen in de verre hoek. 1-0 Schelluinen. Schitterend doelpunt die je normaal niet ziet op ons niveau. Wel jammer want we hadden tot dan nog niks weg gegeven. In de laatste min voor de rust kregen wij nog een vrije trap op een meter op 18 net ietsjes schuin voor het doel. Sjors ging achter de bal staan maar zijn inzet ging net over het doel heen. Zo gingen we dus met een 1-0 achterstand de rust in.

Ondanks de 1-0 achterstand waren we wel tevreden met de eerste 45 min. Een paar goeie kansen gecreëerd en achterin weinig weggegeven. Ook werd er hard gewerkt. Wel moesten we zorgen dat we secuurder werden in de passing en aanname en de afstanden op het middenveld moesten kleiner en niet geheel onbelangrijk de kansen die we krijgen een keer afmaken. Pascal had nog wat last van de enkel en zou kort na rust gewisseld worden.

Waar de eerste helft nog goed en scherp begonnen was de start van de tweede helft niet best aan onze kant. Misschien lag het aan de cola die we in de rust kregen ipv thee of ranja maar we kregen geen grip op de wedstrijd. We leden veel balverlies door verkeerde passing en aannames en Schelluinen was feller in de duels. Hun kregen de overhand en kwamen beter in het spel omdat er bij hun meer beweging was. Toch creëerde ze tot dan nog geen grote kansen maar wij zakte steeds verder weg. In de 60ste min kwam Michel in het veld voor Devin en ging Dico terug naar middenveld en Michel in de spits erbij. Het bleef een beetje rommelig met balverlies aan beide kanten maar in de 63ste min dan toch onze eerste kans van de tweede helft. Sjors werd op het middenveld aangespeeld en draaide goed weg en zag Wesley vanaf de back een sprint trekken en stuurde hem diep richting de achterlijn. Hij gaf een goeie lage voorzet op Michel die de 16 was binnen gelopen en probeerde de bal in 1x op doel te schieten. Helaas raakte hij de bal niet goed waardoor het een rolletje werd op de keeper. Goeie aanval en voor hetzelfde geld raakt Michel de bal goed en vliegt deze erin. Door de warmte hadden we in de tweede helft wel een drinkpauze en na overleg tussen Sjors en Marc ging Sjors in de spits spelen en Mark op de 10. Schelluinen was al een paar keer bijna gevaarlijk geworden en in de 67ste resulteerde door hun snelle omschakeling in een goeie kans voor hun waarin er een voorzet kwam die binnen de zestien zo ingeschoten kon worden maar gelukkig net overging. Daar kwamen wij goed weg. Schelluinen had toen het overwicht maar door goed storen van Mark veroverde hij de bal en zag Sjors een loopactie maken. Mark stak de bal waardoor Sjors 1 op 1 naar de keeper kon lopen maar ook deze werd afgevlagd voor buitenspel. Konden niet goed zien of dit terecht was. Kort daarna was het weer Schelluinen die een aanval opzette, diepe bal, strakke lage voorzet die net gemist werd en daardoor voorlangs ging. Geen kans maar wel een gevaarlijke aanval van Schelluinen. In de 73ste min werd Maarten gewisseld voor Julien om met zijn snelheid nog voor gevaar te zorgen en om te proberen om met een 4-3-3 nog een goal te maken om minimaal een gelijkspel binnen te slepen. In deze fase begonnen we ook iets beter te voetballen en werden we ook wat gevaarlijker. Mark probeerde het nog met een hard afstandsschot maar die ging recht op de keeper. Michel kwam nog met een goeie actie aan de zijlijn vrij en behield het overzicht en probeerde met een voorzet de inlopende Mark te bereiken maar die kon net niet afronden. Omdat wij toch nog graag de 1-1 wilde maken weet je dat er nog meer ruimte ontstaat voor Schelluinen die maakte in de 78ste hier goed gebruiken van. Achterin werd de bal veroverd en hun schakelde razende snel om met snelle middenvelders die het goed uitspeelde en keurig terug legde en goed binnen werd getikt. Erg zuur maar wel netjes uitgespeeld door hun. 2-0. In de laatste 10 min probeerde we Jente nog door te schuiven en 1 op 1 te spelen. Die wilde eerder in de wedstrijd al een solo te maken vanuit achterin. In de laatste minuten was er nog een 1 tweetje tussen Julien en Sjors waardoor Sjors nog een keer op doel kon schieten maar ook die kon de keeper niet verassen. Julie maakte ook nog een goeie actie door een paar tegenstanders voorbij te gaan en kon geen goed punt vinden om af te drukken waardoor hij door bleef lopen en uiteindelijk werd tegengehouden. De laatste kans van de wedstrijd was voor Schelluinen die wederom er heel snel uitkwamen aan de zijkant en in plaats voor een voorzet te geven schoot hij zelf hard in het zijnet. Kort daarna floot de scheids voor het eind.

Het was helaas niet het begin waar we qua punten op gehoopt hadden maar vooral over de eerste helft zijn wij zeker tevreden en hadden wij ook zelf moeten belonen met minimaal 1 doelpunt. Met een beetje geluk sta je na 15 min op een 2-0 voorsprong. Dan had ik het wel eens willen zien. In de tweede helft zakte we weg en haalde een aantal spelers hun eigen niveau niet waardoor de teleurstelling overheerste. De eerst helft is dan begrijpelijk snel vergeten. Schelluinen heeft gewoon een goeie ploeg die in mijn mening een titelkandidaat is binnen onze competitie. Er zijn ook nog wel genoeg verbeterpunten zoals het zuiver inspelen van de bal, bij aannames zorgen dat de bal bij je blijft ipv een meter van je voeten springt, elkaar beter lezen en veld wat kleiner houden. Ook het scoren blijft voor ons lastig maar ik ben van mening dat als we de kansen blijven creëren ze ook een keer goed kunnen vallen. Dit zag je bijvoorbeeld tegen Peursum. Ook in de beker pakte we wat doelpuntjes mee. Hier kunnen we de komende periode op trainen. Op basis van de eerste helft gaan wij zeker nog wel genoeg puntjes pakken. Er was niet een uitgesproken beste man van de wedstrijd maar Jacco heeft hem toegewezen gekregen maar Jente had hier ook voor in aanmerking kunnen komen. Bart zet de lijn door met de shirtjes ophangen in de kleedkamer, dan halen misschien een bacootje van de lijst af. Op naar aankomende zaterdag tegen HSSC’61.